Отборът на Рома се класира за осминафинал в Лига Европа. Това стана факт, след като „вълците" победиха като гост Фейенорд с 2:1 и с общ резултат 3:2 продължават напред. Двубоят в Ротердам ще се запомни и с грозните сцени, в които се забъркаха феновете на домакините, заради които двубоят временно бе прекратен.

Рома откри резултата в добавеното време на първата част. Торосидис намери отлично на втора греда Адем Ляич, който се включи от дълбочина и бе оставен абсолютно сам от отбраната на домакините. Сърбинът се възползва от отличното центриране на своя съотборник и с точен удар изведе „вълците" напред в резултата.

В началото на втората част домакините останаха с човек по-малко на терена, след като резервата Те Фреде получи червен картон за извършен груб фаул в краката на Манолас.

В 57-ата минута Фейенорд изравни резултата. Ел Ахмади изведе Ману сам срещу вратаря и за тъмнокожият футболист не бе проблем да финтира Скорупски и да вкара за 1:1. Радостта на домакините обаче бе твърде кратка. Още в 60-ата минута Рома отново излезе напред в резултата, а в герой за италианците се превърна Жервиньо. Нападателят засече отлично извеждащо подаване на Торосидис и с удар от няколко метра не остави шанс на Фермеер.

До края на срещата играчите на Фейенорд се опитаха да стигнат поне до равенство, но отбраната на Рома не допусна изненади и „вълците" се поздравиха с победата.

Така, за осминафиналите в Лига Европа се класираха цели 5 италиански отбора - Рома, Интер, Наполи, Фиорентина и Торино.