Силният дух на Стилиян Петров и преодоляното препятствие продължава да вдъхновява. Доказателството идва отново от Острова.

Отборът на Басфорд Юнайтед ще подкрепи Лий Хендри, който е твърдо решен да участва в маратона на Лондон по-късно този месец.

Бившият футболист на Астън Вила и съотборник на Стенли ще се включи в надпреварата, като част от благотворителна акция за набиране на средства за център за борба с левкемията.

От Басфорд обявиха, че ще дарят по един паунд за всеки зрител, който присъства на последните три домакински мача на отбора. Тимът слага началото още утре, когато посреща Броктън.

„През март 2012 година моят приятел Стилиян Петров бе диагностициран с левкемия - новина, която разтърси света на футбола. Благодарение на лекарите и сестрите от центъра за левкемия той се възстанови и дори играе отново футбол", сподели Лий Хендри.

Собственикът на Басфорд Крис Мънроу добави, че е изключително щастлив, че може да подпомогне каузата.

Лий Хендри ще бяга в името на благотворителността на 26 април, неделя.

Преди няколко седмици Стенли приключи с химиотерапията и както самият той обяви се чувства много добре. През март 2012 българинът бе диагностициран с левкемия, в следствие на което прекрати своята кариера на професионален футболист.