Полузащитникът на ЦСКА-Маркиньос даде специално интервю за „Гонг" в дните преди вечното дерби срещу Левски. Футболистът говори по въпроси свързани със сините, както и за битката за шампионската титла в България.

„Не мога да кажа, че сме фаворити преди този мач, но имаме предимство. Показваме добри игри и имаме малко предимство. Ние мислим, че може да победим. Влизаме с тази мисъл. Дано да успеем. В ЦСКА наистина сме много чужденци. Преди един месец казах, че трябва да има повече време да работим заедно. Всяка седмица се развиваме и подобряваме нещата при нас".

„Ако преди началото на сезона някой беше казал, че ще имаме толкова сериозна преднина нямаше да повярвам. Не очаквах, защото се събрахме в последния момент. Дано задържим точките пред Лудогорец и по-нататък да ни е по-лесно. Естествено, че имаме слабости, но няма как да кажа кои са. Ние трябва да подобрим някои неща. Дано всяка тренировка да сме по-добри и по-силни. Левски не ме притеснява. Имат 2-3 играчи към, които трябва да внимаваме за тях", каза Маркиньос.

Бразилецът с български паспорт изрази увереност, че ЦСКА може да бъде шампион тази година. „ЦСКА може да стане шампион. В началото на шампионата не вярваха в нас, но вече стана ясно, че имаме сили да станем шампиони. Ние имаме добър колектив. Има добри футболисти, които имат качества - Тони Силва, Платини, Буш, Фелипе, така че като цяло ние сме добър отбор".

„Спокойно в ЦСКА никога няма как да бъде. Стойчо Младенов каза, че няма как да е спокойно, защото винаги има нещо, някой вкарва напрежение. В момента е нормално, всичко върви нормално. 7 точки е достатъчно добра преднина. Лудогорец загуби няколко точки и ние гледаме да не правим такива грешки. Мачът с Лудогорец не е толкова решаващ. Преди това и след това има много мачове. Сега тази седмица гледаме само за Левски. После ще мислим за другите. ЦСКА трябва да водим с минимум 4-5 точки след редовния сезон, за да сме фаворит за титлата. Всичко може да се случи. Виждали сме различни обрати на точките. Не мога да кажа, че с 4 точки ще е комфортно или не", допълни халфът.

„Липсва ми, че рядко вкарвам голове, но когато дойдох в ЦСКА казах на Стойчо Младенов, че за мен е най-важно да печелим независимо на коя позиция играя. Не е важно да вкарвам, а са важни 3 точки. Мисля, че този мач с Левски ще е най-важния в последните години. Още когато дойдох в България беше ясно, че тези мачове са мачовете на година. Не трябва да са говори много. Трябва да влезем мотивирани и да спечелим. Първенството е по-интересно. Очакваше се Лудогорец да са първи пред другите. Виждате, че нещата са други. Лудогорец губи точки, Левски губи точки, това никой не очакваше. Първенството ще е интересно до края. Само знам, че ЦСКА получава повече картони от другите. Дали има тенденция или не не знам. Не харесвам да се коментира съдийството. Всеки човек сгреши. Дали има тенденция или не. Всеки може да греши", заяви още Маркиньос.