Днес се проведе заседание на Борда на директорите на ПБК ЦСКА, на което бе дадена отлична оценка на представянето на женския отбор на клуба, както и задоволителна оценка на представянето на мъжкия отбор.

На срещата бе оповестено и напускането на трима от баскетболистите на мъжкия отбор. Става въпрос за Ави Сукар, Израел Шайнфелд и Дион Томас. В официалната информация се заявява:

„Бордът на директорите съвместно със спортно-техническото ръководство взе решение да освободи от отбора следните играчи:
 
Ави Сукар - договорът се прекратява по вина на състезателя поради неизпълнение на професионалните задължения, като основната причина е, че състезателят не успя в течение на 3 месеца да достигне спортна форма, необходима за игра в отбора като професионален състезател;
 
Израел Шайнфелд - договорът се прекратява по вина на състезателя поради неизпълнение на професионалните задължения, като основната причина е, че състезателят не успя в течение на 3 месеца да достигне спортна форма, необходима за игра в отбора като професионален състезател;
   
Дион Томас - ръководството и спортно-техническия щаб на клуба изказват своята благодарност на състезателя за положените усилия, но за съжаление и последните медицински и физически тестове показват, че състезателят не е пригоден да се натоварва физически за изпълнение на задълженията на професионален спортист.
   
Бордът на директорите дава мандат на спортно-техническото ръководство за привличане на трима нови играчи в отбора, които да заместят освободените играчи”.

Мъжкият отбор е порицан за представянето му през първото полувреме от мача Лукойл Академик - ЦСКА и е с последно предупреждение за отборна глоба поради безхарактерното поведение на отбора по време на първата половина на мача.