Славия спечели с 2:1 като гост на Локомотив (Сф) в едно от двете столични дербита от 14-тия кръг на "А" група. По този начин "белите" изместиха "железничарите" от втората позиция в класирането, преди края на другия двубой - Левски срещу ЦСКА.

С успеха "белите" събраха актив от 29 точки, с една повече от Локомотив. Мартин Керчев откри за Славия в 37-ата минута, след като се възползва от неуспешен опит за изкуствена засада на домакините и сам срещу Голубович, прати топката в мрежата.

Възпитаниците на Стефан Грозданов се хвършиха на щурм, но не успяха да променят нищо до края на първата част. Дори напротив - минути след гола Кавдански отбеляза за втори път, но реферът отмени попадението заради засада. В началните минути на второто полувреме Локо (Сф) имаше териториално преимущество, но стигна само до слаб удар на Марчо Дафчев.

Вместо това Славия организираше непрекъснато опасни контраатаки и логично в 57-ата минута Саша Симонович след подаване на Здравко Лазаров и техничен удар в далечния ъгъл удвои. В самия край на срещата влезлият като резерва Владимир Джилас намали след центриране от фаул и разбъркване и с това фиксира и крайния резултат - 1:2.