Мъките за феновете на Ливърпул явно така и няма да свършат. Този път се оказа, че тимът все още е далеч от сделка за преминаването му в ръцете на NESV (Ню Инглънд Спортс Венчърс). Въпреки че вчера Върховният съд постанови, че сделката е абсолютно легална и отхвърли жалбата на настоящите собственици Хикс и Джилет, те отново намериха начин да я блокират. 

На срещата на Борда на директорите на клуба те обявиха, че съдът в Тексас е издал временна ограничителна заповед, която на този етап прави невъзможно финализирането на сделката с NESV. Мотивът за това е, че клубът струва много повече от предлаганите от консорциума 300 млн. паунда. На свой ред те предявиха и иск в огромен размер към Кралската банка на Шотландия, която е основен кредитор на Ливърпул.

Решение по този казус ще се вземе на 25 октомври. Така се оказва, че все още няма яснота кога славният английски клуб ще премине в ръцете на искащия го консорциум. Както е известно, ако в следващите няколко дни няма решение, освен всичко друго Ливърпул ще бъде санкциониран с премахването на 9 точки от актива на клуба, което ще прати тима на дъното с минусов актив.