Общо 190 800 лв. са необходими за ремонтните дейности и съответния авторски надзор, които да приведат Градския стадион в Русе във вид, съобразен с изискванията на БФС за „Б“ група.

Той е мястото, на което Дунав трябва да играе домакинските си мачове при завръщането си в професионалния футбол. За целта вече има докладна записка, внесена в деловодството на Общинския съвет от зам.-кмета по икономика и управление Даниела Шипкова.

Тя предстои да се разглежда от постоянните комисии и местния парламент в Русе през този месец. Строително-ремонтните дейности вече са в ход, сподели за "Меридиан мач" управителят на Общинското предприятие „Спортни имоти“ Веселин Богданов.

Той коментира, че някои от помещенията не са ремонтирани от поне 15 години. Освен необходимото освежаване и осъвременяване на съблекалните за футболистите, се работи и са оформянето на конферентна зала, стая за делегат, лекарски кабинет и специално помещение за допинг контрол.

Първенството в „Б“ група започва на 25 юли. Първият домакински мач на „драконите“ трябва да е на 1 август срещу втория отбор на Литекс.