Едно от най-големите германски издания "Билд" не спести хвалбите си по адрес на новото попълнение на Шалке 04 Жуниор Кайсара, който пристигна в Гелзенкирхен от българския шампион Лудогорец.

В материал, посветен на лятната селекция на "кралскосините" до момента, германското издание засипва със суперлативи бранителя, сменил "Лудогорец Арена" с "Фелтинс Арена". Според анализа на изданието, Кайсара ще има дори по-голямо въздействие върху отбора от далеч по-скъпата друга покупка на Шалке до момента - Йоханес Гайс от Майнц 05. Това е така заради шампионския манталитет, който Кайсара е изградил в Лудогорец. Ето какво пише авторитетното издание:

"Кайсара? Неговият глад за успехи е дори още по-голям от този на Гайс! Той ще донесе в Шалке шампионски ген. Десният бек спечели абсолютно всичко в България с Разград - три пъти шампионската титла, два пъти купата на страната. Сега най-накрая Кайсара ще се озове в една по-голяма лига. Заради контузията на Ацуто Учида поне в началото на сезона дясната зона ще бъде свободна за Кайсара. През миналия сезон той игра 44 мача за своя клуб и асистира за 9 гола. Този български бразилец (Кайсара има и български паспорт) има всичко необходимо да остави "Уши" задълго на скамейката."