Юношеският национален отбор на България (до 17 години) постигна втора победа над Швейцария в контролна среща, като и този път успехът беше с 2:1. Преди два дни- на националния празник 3 март, родените през 1998-а година пак биха с 2:1. Новото попълнение на Лудогорец Ивайло Климентов откри резултата за България в 29-ата минута, след като получи пас през защитата и реализира очи в очи срещу швейцарския вратар.

Гостите стигнаха до равенството в 48-ата минута след атака от ляво, но в 65-ата Алекс Боримиров донесе успеха на България. Крилото на Левски не се отказа да гони една на пръв поглед безнадеждна топка, притесни вратаря на гостите, който не успя да я изчисти. Топката се отби в тялото на Алекс Боримиров, който реагира по-бързо и вкара в опразнената врата за 2:1.

"И в двата мача отборът игра добре и съм много доволен. Независимо, че швейцарците в тези квалификации са отпаднали още в първия кръг, на миналото европейско първенство за юноши до 17 години те станаха шампиони на континента и си остават марка и силен отбор. Нашите момчета положиха много усилия, а треньорите си свършиха чудесно работата като тактика и като психологическа подготовка. Разбира се, има още много неща за корекции, но на нас това ни е работата и до Европейското първенство през май трябва да сме намалили още грешките", обясни пред БТА директорът на Направление Детско-юношески футбол в БФС Пламен Михов.

За България не играха двама от най-добрите футболисти в тази възраст- капитаните на Левски Георги Янев и на Черно море (Варна) Валентин Йосков. И двамата страдат от контузии. Със счупена ръка е и вратарят на Лудогорец Даниел Наумов, който през зимата премина от ЦСКА в Разград.