Суперзвездата на Орландо Меджик Дуайт Хауърд заяви ден преди решителния мач номер 5 от финалите на НБА срещу Лейкърс, че неговият тим ще върне серията в Лос Анджелис. Отборът от Флорида губи с 1-3 успеха, като петата среща е тази вечер отново в "Amway Arena" от 03,00 часа българско време. Центърът на Орландо обаче е убеден, че неговият тим ще продължи да прави история, след като през тази година записа най-силния сезон в своята история.

"Как искате да стана и да ви кажа, че сезонът ще завърши още утре? Това няма нищо общо с това, което имаме намерение да направим или въобще някой си мисли в нашия отбор. Според мен ще успеем да върнем серията в Лос Анджелис", сподели Хауърд.

"Супермен" пропусна два наказателни удари в края на редовното време на мач номер 4, пропускайки да реши двубоя в полза на Орландо. "Магьосниците" понесоха загуба с 91-99 след продължение. На първата тренировка след мача Хауърд изпълни над 300 изстрела от фауллинията, като не си тръгна от залата преди да реализира на няколко пъти серии от по 20 точни наказателни удари.