Хасково успя да измъкне равенство от Левски. Двата тима направиха 1:1 в Хасково в мач реванш от ¼ финалите за Купата на България. Така с общ резултат 4:1, „сините" продължават на полуфиналите. Това бе трети пореден мач между двата тима в рамките само на седмица.

Старши треньорът на Левски Стойчо Стоев заложи за първи път в стартовия си състав на Лукаш Гикиевич, който водеше нападението на тима. Полякът игра добре, вкара гол, но при него останаха сериозни съмнения за засада.

Срещата започна равностойно. Домакините показаха зъби на „сините" и се бореха ожесточено за всяка топка. От своя страна гостите бяха свалили оборотите, в сравнение с последните два мача.

В 29-ата минута Владимир Гаджев поиска дузпа за игра с ръка на Тейнур Марем, но съдията подмина ситуацията.

Три минути преди края на полувремето Левски успя да поведе в резултата. Абди отклони центрирана топка към Гикиевич, който веднага шутира, вратарят изби, но при добавката нападателят на "сините" не сгреши - 1:0 При попадението обаче останаха сериозни съмнения за засада.

През втората част домакините продължиха да търсят гола. В 58-ата минута Гаджев центрира от фаул, топката бе отклонена от Гикиевич и попадна в мрежата. "Сините" се зарадваха на гола, но след колебание реферът отмени гола заради засада на поляка.

Девет минути преди края Хасково успя да изравни. Маламов с далечен силен шут прати топката в горния ляв ъгъл на Пламен Илиев, който не успя да се справи за 1:1.

До края на мача не се стигна до нови попадения и така Левски продължава на полуфинал за Купата.

КОМЕНТАР НА ХАСКОВО - ЛЕВСКИ!