Най-скъпият билет за турнира в Истанбул достигна високата сума от 1000 евро. Надпреварата започва от понеделник. Българинът е поставен под номер 2 в основната схема. Пред него е само легендата Роджър Федерер. Състезанието е с награден фонд от 439 405 евро.

Най-популярните пакетни пропуски за целия турнир бяха изкупени само за три часа. Две седмици преди началото на надпреварата феновете на тениса в Турция прилапаха и най-скъпите билети, които достигнаха до 250 евро.

В момента единствените налични пропуски са за първите два дни. Те са на цена от 30 турски лири (б.а. - около 20 лв.) и са на най-лошите места. Най-вероятно Димитров ще започне своето участие в сряда или четвъртък, защото пропуска първия кръг заради добрата ранглиста.

Състезанието ще се проведе в брилянтния комплекс "Коза Уърлд Спортс фасилити" в Истанбул. Централният корт е с капацитет от 7500 места. С останалите две клей настилки общият брой на феновете, които могат да гледат мачовете, стига 9500.
Очакванията на феновете са Димитров и Федерер да играят финал. Те са единствените двама тенисисти от Топ 20 на световната ранглиста, които ще участват в състезанието. Организаторите посрещнаха с ласкави думи Гришо.

"Той е считан за бъдещ номер едно в света. Въпреки младата си възраст вече е звезда със своя стил на игра и чар извън корта", пише в официалната страница на турнира.