"Имах шанс за медал, но не можах да го оползотворя", сподели българската състезателка по вдигане на тежести Милка Манева, която остана пета в категория до 63 килограма на Олимпиадата в Лондон.

Днес нашите представители в щангите се завърнаха в България. "Имах шанс за медал, но не можах да го оползотворя. Пето място на Олимпиадата е добро постижение, но когато съм имала шанс за медал, не съм толкова удовлетворена. Не съм решила да се отказвам, или да продължавам, бях си решила само да участвам на Олимпиадата. Сега вече ще преценя", коментира Манева на Летище София.

"Отчитаме представянето на нашите състезатели като много добро", коментира от своя страна президентът на Българска федерация вдигане на тежести Неделчо Колев, който посрещна българските щангисти.

"Не сме разочаровани, напротив. Отчитаме представянето като много добро. В нашия план бяха залегнали шести места, те постигнаха пети. Още сега им казах, че подготовката за следващата Олимпиада започва днес", коментира Колев. "Двамата бяха наказани, техните наказания паднаха на 4 юни, от тогава са минали два месеца. Това трябва да ви покаже колко са тренирали, за да се стигне до това ниво. От сега нататък ще бъдем вече по-освободени и по-мотивирани", допълни той.

Президентът на Българската федерация коментира и темата с българските щангисти, които се състезават за Азербайджан. "Много се спекулира по тази тема, които се състезават за Азербайджан. Аз бях притиснат от БОК да дам моето съгласие Боянка и Валентин да участват на Олимпиадата. Но моето съгласие не е важно, разрешението се дава от БОК. Нашето становище на федерацията бе те да не участват на Олимпиадата. Аз се радвам за момчето, взе медал, Боянка също се представи добре", каза Колев.