Успехите на "Дунав 8806" и пътят, по който са постигнати, заредиха с много емоции и положителна енергия студенти от Русенския университет "Ангел Кънчев".

Старши треньорът на "сините феи" Георги Божков, членът на клубната управа и съосновател на ВИП Клуба на отбора Димитър Димитров, както и шампионките Жаклин Златанова и Кристина Сантяго гостуваха на поредното събитие от инициираната от Клуб "Европеистика" поредица "ВДЪХНОВИТЕЛИТЕ: Истории за успеха".

Всеки от тях разказа своя личен път, довел го до женския баскетболен клуб, носещ името на голямата европейска река. Те отбелязаха и значението на това повече и различни хора да са част от този отбор по свой начин. "Думата отбор е именно това - отъждествява връзката между играчи, треньор, ръководство, спонсори и не на последно място феновете", сподели Димитров.

"Важно е всичко да е на светло. Това носи стабилност и основата с все повече фирми и хора, ангажирани по един или друг начин с работата и подпомагането на клуба, става все по-голяма. Стремежът за постоянно усъвършенстване и доказване на все по-голямо ниво е сред основните неща, които ни мотивират допълнително", каза още Димитров и Божков.

Спиране на тока в Русенския университет за няколко минути опита да прекъсне в един момент Георги Божков. Вместо това обаче направи разговора още по-емоционален. Треньорът си спомни пред студентите за случая, в който зала "Дунав" угасна по време на финала за Купата на България през 2012 г. Оказа се, че част от присъстващите младежи са били и тогава в залата и също си припомниха невероятните емоции от спечелването на поредния трофей в дунавската витрина.

Жаки и Кристина споделиха от своя страна значението на колектива в един отбор. "Това че работим с треньор като Божков и фактът, че винаги можем да разчитаме една на друга на игрището и извън него, спомага много за отборния дух и мотивацията ни", категорични бяха те.

Двете баскетболистки си припомниха и неприятните моменти с контузиите, които са били на път да ги откажат от играта, но вместо това баскетболните им сърца са ги мотивирали да не позволят подобно нещо. В тази връзка не бе пропусната и заслугата на златните ръце и сърце на физиотерапевта на отбора Петя Георгиева.

Присъстващите заключиха категорично, че далеч от центъра на Европа или пък на България има качествени хора, които могат с упорит труд и необходимата мотивация да постигат успехи, а "Дунав 8806" и младежите от клуб "Европеистика" са доказателство за това.