Във форума на "Топспорт": Евроуспех написа:
"Не съм сигурен, че този мач ни прави чест, по-скоро сме глупаците в случая. Аз предпочитам мачът да е пълен фарс и да има много остри реакции. Не е виновна Бразилия или ние за обърканата схема на първенството."

България победи с 3:0 (25:18, 25:20, 25:20) Бразилия във втория си и последен мач от група N на Световното първенство по волейбол в Италия. Така българският тим продължава в следващата фаза, където ще се бори с Испания и Куба за място на полуфинал.

Двубоят обаче се превърна в пълна пародия, тъй като "селесао" демонстративно игра симулативно, с цел да загуби. Най-добрият отбор на планетата се уплаши от Куба и реши да легне на българския отбор, който попада в по-тежък поток оттук нататък.

В своя състав Силвано Пранди заложи почти само на младоците в българския отбор, които демонстрираха голямо желание за игра. С добри изяви се отличиха Ники Пенчев, Цветан Соколов, както и Валентин Братоев.

На моменти от двубоя представянето на бразилците бе просто скандално. Жалко бе да се гледа как най-добрите играчи на планетата се гаврят с пълната зала, отигравайки безумно елементарни топки.

Във форума на "Топспорт": kaloyanv написа:
"Нека да ви кажа нещо друго, за тези които не са запознати с историята на волейбола. Куба винаги ни е бил удобен съперник, в момента отборът им е страхотно силен, но много млад. Бразилците според мен много лошо ще страдат срещу Чехия, защото стилът им е много неудобен тях. Помнете какво съм писал."

Така само за 70 минути игра Бразилия направи отвратителна реклама на волейбола и подари доста гръмка победа на България. Разбира се дали сметките на латиноамериканците ще излязат, предстои да видим.

Все пак трябва да се отчете, че България прекъсна серия от пет поредни загуби срещу Бразилия. Нашите имаха 4 поражения подред в Световната лига от "кариоките." Във всички срещи между двата тима Бразилия води с 25:13.

Най-резултатен за България бе Цветан Соколов с 15 точки. С 11 се отличи пък Валентин Братоев, следван от Ники Пенчев с 8.

Срещата се игра в "Пала Розини", Анкона пред над 5000 зрители, сред които и колоритна българска агитка.

Така в понеделник от 22,00 часа българско време националният ни отбор ще играе първо срещу Испания.

Двубоят ще бъде излъчен пряко по БНТ1.

БЪЛГАРИЯ: Валентин Братоев 11, Николай Пенчев 8, Христо Цветанов 5, Николай Николов 6,  Цветан Соколов 15, Константин Митев - разпределител 5, Владислав Иванов - либеро (Светослав Гоцев 2).

БРАЗИЛИЯ: Сидни Дос Сантош 4, Леандро Висото 7, Жиба 8, Фабрисио Нери-разпределител 1, Родригао Сантана 7, Амарал Данте 4, Да Силва - либеро.