Отборът на Фенербахче се оказа големият победител от тазвечершния спектакъл на "Рамон Санчес Писхуан" в Севиля. Турците бяха победили преди две седмици с 3:2, а сега загубиха със същия резултат.

Севилци започнаха ударно и в първите десет минути вкараха два гола, чрез Даниел Алвеш и Кейта. При този резултат испанците щяха да намерят място сред 8-те най-добри тима в Европа през този сезон.

След още десет обаче бразилецът Дейвид (номер 99) вкара гол за Фенербахче. Това не притесни особено испанците, тъй като и при такава развръзка те трябваше да се класират за 1/4-финалите.

В 41-ата минута хубавите неща за Севиля продължиха, тъй като Фредерик Кануте отбеляза нов гол във вратата на Волкан Демирел и направи 3:1 за Севиля.

През втората част турците се опитаха да вкарат, но така и не успяваха. Това обаче се промени в 78-ата минута, когато Дейвид вкара втори гол и изравни резултата от първата среща (3:2).

Последваха две продължения, при които гол не падна и се наложи хилядите привърженици на "Рамон Санчес Писхуан" да чакат със свити сърца изпълнението на дузпите. Ескюде пропусна за домакините, но Еду също нямаше шанс пред Палоп и върна жеста.

Голямата драма настъпи при последните удари. Енцо Мареска направи втори пропуск пред Волкан Демирел. След него Матея Кежман вкара за турския тим и всичко зависеше от най-добрия играч на Севиля в срещата Даниел Алвеш. Бразилецът обаче пропусна и с това класира Фенербахче за 1/4-финалите на Шампионската лига.

Мануел Хименес (Севиля): "Това е разочароващо и горчиво отпадане, защото пропуснахме да довършим Фенербахче като водехме с 2:0. На терена имаше два много добри отбора, които отбелязаха по 5 гола и в двата мача. Когато обаче се
стигне до дузпи всичко е възможно. Желая късмет и успехи на Фенербахче".