Новият стадион „Черноморец" на град Бяла, Варненско ще бъде готов през месец юли тази година. Това съобщи за Радио „Фокус" Анастас Трендафилов, кмет на Община Бяла. Извършва се ремонт, реконструкция и рехабилитация на стойност 2.5 млн. лв. Дейностите са по Европейска програма „Развитие на селските райони".

Освен основният терен ще бъдат изградени две игрища. Едното игрище ще бъде предназначено за мини футбол, а другото ще бъде многофункционално - за тенис, волейбол и баскетбол. Стадиона ще разполага и с лекоатлетическа писта с шест коридора. В момента се изграждат нови трубуни, за 700 посетители, като 400 от тях ще бъдат на основната трибуна под метална козирка. Очаква се стадионът да бъде напълно завършен през месец юли т.г.

Вече има придобит терен за изграждане на Спортна зала, която ще бъде в непосредствена близост до стадиона. Теренът е на площ от 4,5 дка. За изграждането на тази зала ще бъде изготвен проект до края на годината. Ще се кандидатства за финансиране по Европейска програма „Развитие на селските райони".