Пламен Константинов заяви, че според него тимът ни има силите да се представи на отлично ниво на предстоящия Евроволей 2015.

Селекционерът на националния ни волейболен отбор обаче предупреди, че последната ни проверка срещу Сърбия е била полезна, но и в същото време твърде различна от това, което ни чака на Европейското първенство в София.

Шампионатът на Стария континент започва след 5 дни в зала "Арена Армеец", като първият ни съперник е тимът на Германия. Снощи "трикольорите" загряха за него с категорично 3:0 над "плавите", които по-рано ни победиха с 3:1 в закрита контрола.

"Искрено се надявам Владо Николов да излезе прав и трудът ни да се отплати. Има нужда, има и случаи, когато не се отплаща. Тогава най-много боли", сподели Константинов.

"Днес казах на момчета, че този мач ни трябва най-вече, за да видим къде сме. Трябваше да го изиграем максимално концентрираме. Това ни е послената проверка. Те направиха точно това. Сега не мога да кажа дали Сърбия днес успя да разкрие потенциала си, по-скоро бих казал "НЕ!". И ние имаме заслуга за това, без всякакво съмнение. Гледах предимно от нашата страна на мрежата и останах доволен. Доволен съм почти от всичко, както се казва", каза още наставникът на "лъвовете".

"Победата спокойствие не може да ни даде, надявам се по-скоро да получим нещо като инерция от този мач и с нея да влезем в първенството. Там нещата ще са по-различни, може би ще влезе едно напрежение, което днес го нямаше. Това нещо може до някаква степен да промени играта ни, но във волейбола е така - трябва да показваме нашата игра дори когато сме под нарежение", завърши Константинов.