ЦСКА излъга Литекс и спечели с 1:0 на Градския стадион в Ловеч с голяма доза късмет. И двата тима не се представиха на особено ниво, като де факто съдбата на трите точки бяха решени след един рикошет.

ЦСКА започва първенството с победа, която ще повдигне духа в тима преди реванша срещу Зимбру и дербито с Левски другия уикенд.

Литекс пък допусна втора поредна домакинска загуба за няколко дни, след като в четвъртък падна и от Диошдьор.

Двата тима започнаха плахо, като положения почти липсваха. Все пак, първият шанс бе в полза на ловчанлии и дойде в 27-ата мин. След центриране от фаул, Джордан стреля с глава, но Дивиш успя да избие с крак.

Първото реално положение за „червените" дойде чак в 50-ата мин. Тогава Карачанаков бе изведен отляво, но Бодуров го настигна и успя да блокира удара му.

Най-добрият шанс за Литекс и изобщо в мача бе в 61-ата мин. Тогава Асприля получи извеждащо подаване отдясно, напредна и останал сам срещу Дивиш, стреля в него .

Малко по-късно столичани поведоха при една безобидна ситуация. Маркиньос отправи наглед безопасен удар извън пеналта.  Божиков обаче подложи крак, отклони топката и тя влетя във вратата на сащисания Винисиус.

До края домакините опитаха натиск, но се видя, че и те имат много проблеми при граденето на играта.  Резервата Серджиу Буш, който направи дебют за ЦСКА пък можеше дори и да се разпише в 83-ата мин, когато бранител на Литекс му подари топката, но и той стреля прибързано и право във вратаря

ЛИТЕКС - ЦСКА 0:1