Марин Чилич бе безславно отстранен от турнира в Женева, след като отстъпи пред тенисист номер 67 в световната ранглиста - Сантяго Хиралдо. Чилич приключи участието си на четвъртфиналите от надпреварата след 5:7, 3:6.

Откакто шокира света с триумфа си на US Open и предупреди света да се подготви за "новата действителост", хърватинът с нищо не подплатява думите си на корта.

Марин мина през контузия в рамото, само че от началото на 2015-а е успял само веднъж да запише поредни победи в ATP тура, а в момента нито един компонент от играта му не отговаря на позицията в световната ранглиста. Днес Чилич спечели едва 63% от точките на първия си сервис и се представи крайно пасивно, като дори не можа да се добере до брейкпойнт през целия мач.

Откриващият сет се движеше сравнително равностойно, а колумбиецът видимо изчакваше своя момент и не поемаше никакви рискове. Хиралдо пропусна един шанс при 4-4, но при втория не сбърка и проби решително за 6-5. Чилич даде само една точка в първите си два сервис гейма във втората част, но при третия допусна целия шест брейкпойнта и се пропука при последния. Нататък Хиралдо уверено пазеше преднината си и завърши с още един пробив за 6-3. Следващият му съперник ще е Томаш Белучи или Алберт Рамос.