Двукратният шампион в "Тур дьо Франс" Алберто Контадор ще пропусне Обиколката на Испания, която ще се проведе между 23 август и 14 септември.

Испанският колоездач падна много тежко в десетия етап на тура и беше принуден да прекрати участието си. Впоследствие стана ясно, че той е получил фрактура на пищяла. Според първоначалните прогнози десният му крак трябваше да бъде обездвижен за около месец.

Вчера Контадор премина прегледи в клиниката "Семтро" в Мадрид. След тях състезатлят на "Саксо-Тинкоф" обяви, че възстановяването му върви по-бавно от очакваното. Контадор спечели Вуелтата през 2008 и 2012 година, но сега лекарите не му разрешават да се състезава в домашния тур.

"Довиждане. Това е лош ден. Зарастването на раните ми се усложни. Нямам представа кога ще се кача пак на велосипеда. Сбогом, Вуелта", написа колоездачът в профила си в Twitter.

Контадор беше един от много състезатели, които претърпяха тежки падания в "Тур дьо Франс". Преди него обиколката напусна и миналогодишният шампион Крис Фрум, който получи фрактури в лявата китка и в дясната ръка.