Волейболният шампион на България Марек Юнион Ивкони попадна в тежката предварителна Група "А" на Шампионската лига заедно с руския гранд Белогорие (Белгород), турския Аркас (Измир) и германския Берлин Рисайклинг Волейс (Берлин).

Това стана ясно след тегления преди малко жребий по време на традиционна гала вечер на Европейската волейболна конфедерация (CEV) в австрийската столица Виена.

Първите мачове са между 3-и и 5-ти ноември, а последните срещи са груповата фаза ще бъдат на 26-ти януари 2016 година. Точната програма ще стане ясна по-късно. Воденият от Найден Найденов отбор най-вероятно ще играе срещите си в реконструрираната спортна зала в Дупница. Форматът на ШЛ се запазва и през тази година, като 28-те отбора са разпределени в 7 групи по 4 тима.

Напред ще продължат победителите във всяка група и 6-те най-добри втори, като един от тях в последствие ще бъде определен за домакин на финалната четворка. Най-слабият от вторите състави и трите най-добре класирани трети отбори пък ще продължат в т.нар. "Чалъндж" кръг на втория по сила евротурнир - Купата на CEV.