Шампионът на България Левски завърши 2:2 с румънския Клуж в контролна среща, която се игра в "Алфа Спорт Център".

Головете за българите бяха дело на Николай Димитров и ветерана Даниел Боримиров, който изпълни точно 11-метров наказателен удар. За румънците и двете попадения бяха дело на Адриан Джордже Анка.

Левски може да съжалява, че изпусна победата, тъй като Анка успя да изравни във втората минута от даденото от рефера продължение. Станимир Стоилов пусна предимно юноши и резерви, а в срещата не участваха седемте национали от състава. Дeбют за "сините" записа Стефан Станчев, който смени разочаровалия Диану три минути преди края.

Николай Димитров откри резултата още в петата минута с прецизен удар от фаул от дъгата пред наказателното поле в горния ляв ъгъл на вратаря Станчою.

До почивката левскарите имаха още един добър шанс за гол, като в 29-ата минута при една контраатака Екундайо Джайеоба намери Мирослав Иванов на ъгъла на малкия пеналт, но халфът стреля встрани. В 55-ата минута Диано събори с ръка в наказателното поле Жозе Мануел и съдията Панайотис Герасиму отсъди дузпа, която Адриан Джордже Анка реализира. Десет минути преди края десният защитник Тони събори резервата Мариян Огнянов в наказателното поле и Даниел Боримиров реализира от бялата точка за 2:1.

В последните секунди Клуж изравни след пробив от дясно и ниско центриране. Анка вкара от 3-4 метра втория си гол в мача и оформи крайното 2:2.

"Получи се сериозен сблъсък като ритъм и единоборства, но без особени футболни достойнства. Имаме още какво да изчистваме в играта си. Не съм доволен от Диано, който направи доста грешки и създаде несигурност в центъра на защитата. Той допусна и доста брак при изнасянето на топката. Дано това да се дължи на болестта му", коментира след двубоя наставникът на „сините” Станимир Стоилов. - Пак вкарахме голове от статични положения от фаул и от дузпа, но както и да са станали, това са си изработени ситуации".

Игор Томашич има проблем с левия глезен и утре сутринта Стоилов ще реши дали да го използва в контролата срещу чешкия шампион Млада Болеслав, която трябва да започне в 15.00 часа, въпреки че "сините" ще се опитат да я изместят за по-късен час.

Останалите титуляри ще бъдат футболистите, които не играха днес без юношите.

Сблъсъкът между „сините” и четвъртия в румънското първенство бе част от подготовката на шампионите в Ларнака.

Съставът на Левски: Николай Михайлов, Живко Миланов, Диано (87-Стефан Станчев), Борислав Стойчев, Веселин Минев, Даниел Боримиров, Мирослав Иванов, Лъчезар Балтанов, Николай Димитров, Екундайо Джайеоба (69-Мариян Огнянов), Емил Ангелов

Тук може да откриете подробна информация за контролите през тази зима!!!