Американецът Джеймс Ал-Башир, втори треньор на Владимир Кличко, е уверен, че Кубрат Пулев е по-интересен съперник от бившия световен шампион Александър Поветкин от Русия, който загуби от Кличко по точки през миналата година в Москва. Джеймс Ал-Башир каза пред руски спортен журналист: "Мисля, че боят Кличко - Пулев ще се получи по-интересен от мача с Поветкин.

Този мач се очаква да бъде по-зрелищен, защото стиловете правят мачовете, а стилът на Пулев по-добре се съчетава със стила на Кличко. Пулев владее по-добре майсторството на бокса от Поветкин, който до голяма степен залага на силата и мощта, върви напред и търси боя. Пулев има по-стратегическо мислене, за сметка на което той търси желания резултат".

На въпрос на руския журналист доколко решаваща в този мач може да се окаже скоростта на Пулев, американският треньор отговори: "Пулев има добра скорост, той ми харесва като боксьор: той има хубава техника и не лош ляв прав удар. Но най-важното е, че той вярва в себе си много повече, отколкото много други бивши съперници на Владимир". Мачът Владимир Кличко - Кубрат Пулев е на 6 септември в Хамбург.