Отборът на Ботев (Пд) продължава с отличното си представяне от началото на сезона в България. В мач от 7-ия кръг на „А" група, „канарчетата" се наложиха с 2:1 като гост над Хасково и поне за няколко часа ще бъдат лидери в класирането! Ботев събра на сметката си 14 точки, с една в повече от ЦСКА, който по-късно тази вечер гостува на другия пловдивски тим - Локомотив.

Двата отбора предложиха интересно първо полувреме, в което имаше няколко добри положения, но до гол така и не се стигна. След почивката обаче това се промени. В 50-ата минута ветеранът Иван Цветков се възползва от добро подаване на Васев и с удар от няколко метра откри резултата.

Малко по-късно, в 57-ата минута, Цветков намери Лъчо Балтанов, който също бе точен - 0:2. Домакините не се отчаяха и успяха бързо да върнат интригата в мача. В 60-ата минута друг ветеран - Емил Ангелов, се разписа с удар от близко разстояние. За жалост на треньора Димчо Ненов, неговите момчета не успяха да стигнат до ново попадение и напуснаха терена победи, оставайки на последната 12-а позиция в класирането.

ХАСКОВО - БОТЕВ 1:2 (СЪСТАВИ И КОМЕНТАР)