Реал (М) победи за втори път в рамките на седмица Тотнъм и по този начин вече е на полуфинал. "Белия балет" спечели с 1:0 срещата с гол на голямата си звезда Кристиано Роналдо. Португалското крило бе точен в 50-ата минута и прати тима си в следващата фаза, където чака вечният съперник Барселона.

Реал (М) започна прекрасно срещата. Още в 3-ата минута Йозил се измъкна сам срещу вратаря, но стреля слабо и не успя да вкара. В ответната атака Гарет Бейл падна за дузпа, но такава нямаше.

Само две минути по-късно отново Бейл имаше добра възможност и отново имаше претенции за дузпа от играчите на Тотнъм, но Рицоли остана безмълвен. В тази ситуация обаче се видя, че нарушение има и дузпа за "шпорите" трябваше да бъде отсъдена. По-късно през полувремето и Павлюченко имаше претенции за 11-метров наказателен удар.

В следващите минути играта продължи да бъде интересна, като двата отбора редуваха атака след атака. Роналдо и Адебайорд пропуснаха за "Белия балет", докато Ленън и Бейл се отчетоха с опасни центрирания за "шпорите".

В 27-ата минута Павлюченко направи непростим пропуск. Ленън проби отлично и върна топката към руския таран, който обаче стреля много неточно от чиста ситуация.

Постепенно Реал започна по-сериозно да атакува. Кедира бе изпреварен при центриране от корнер в наказателното си поле. Само секунди по-късно Еурелио Гомеш с мъка изби удар с глава на Серхио Рамос, а при добавката на Адебайор не уцели вратата.

В 38-ата минута Тотнъм все пак вкара гол. Модрич свали с глава една топка към Бейл, който вкара. Голът обаче не бе зачетен, тъй като Модрич бе в засада.

Малко по-късно жълт картон си изкара Рикардо Карвальо, което означава, че той няма да играе срещу Барселона на полуфиналите.

В началото на второто полувреме Реал (М) реши всичко. В 50-ата минута при една многоходова атака се стигна до далечен удар на Кристиано Роналдо. Топката попадна в ръцете на Еурелио Гомеш, който я изпусна зад себе си и "Белия балет" поведе с 1:0.

След гола играчите на Тотнъм като че ли изпаднаха в шок и в следващите няколко минути не успяах да стигнат до хубава голова ситуация.

Все пак, в 58-ата минута Тотнъм стигна до чиста голова ситуация. Ван дер Ваарт центрира отлично към Павлюченко, но ударът на руснака мина над гредата.

В 63-ата минута влезлият като резерва Джармейн Дефоу стреля много опасно, но Касияс се намеси прекрасно и изби в корнер.

В 65-ата минута Реал отговори с опасна контраатака, при която Кедира се измъкна в добра ситуация, но не успя да преодолее Гомес. Минута по-късно влезлият на смяна Кака шутира прекрасно, но този път бразилския страж на Тотнъм се справи.

В 70-ата минута Тотнъм атакува опасно, но центрирането на Хъдълстоун не мина, след като Раул Албиол се намеси току пред голлинията. В 74-ата минута и Дефоу имаше добър шанс след изпълнение на корнер, но Касияс се справи.

Четири минути по-късно Марсело опита много красиво да вкара, след като копна топката над Еурелио Гомеш, но тя прехвърли и вратата на "шпорите".

В последните минути двубоят откровено се доиграваше. Така Реал (М) се поздрави с втора поредна победа над Тотнъм и с общ резултат 5:0 отстрани "шпорите". След две седмици е първия полуфинал срещу вечния враг Барселона на стадион "Сантяго Бернабеу".

ТОТНЪМ - РЕАЛ (МАДРИД) 0:1
0:1 Роналдо (50)

ТОТНЪМ
Гомеш, Асу-Екото, Доусън, Галас, Чорлука, Хъдълстоун, Модрич (83-Кранчар), Ван дер Ваарт, Ленън (61-Дефоу), Бейл, Павлюченко

РЕАЛ (М)
Касияс, Рамос (57-Гранеро), Карвальо, Албиол, Арбелоа, Марсело, Чаби Алонсо (75-Бензема), Кедира, Йозил, Роналдо (65-Кака), Адебайор