"Скандалният" момент от шоутоГрупа привърженици на Рад (Белград) са опитали да нахълтат в къщата на "Биг Брадър" в Белград, съобщиха сръбските медии. В момента в западната ни съседка върви първият сезон на реалити-шоуто, което, както и у нас, предизвиква небивал интерес. Един от участниците в "Големия брат" обаче имал неблагоразумието да се появи с фланелка на Сергей Барбарез на националния отбор на Босна и Херцеговина, което разгневило много от зрителите.

Точно след излъчването на въпросните кадри над 50 фенове на Рад се събрали пред къщата, където живеят съквартирантите. Всичко започнало с нецензурни скандирания на верска основа към босненеца, след което към сградата полетели камъни, последвано от опит за щурмуване на къщата. По-сериозни инциденти били предотвратени от частната охрана и органите на реда, които пристигнали на мястото малко по-късно.

Тарторите на агитката на Рад обявиха пред медиите, че постъпката им е напълно логична, тъй като действията на съквартиранта били провокация.

"Искахме да влезем и да пребием босненеца. Не знам как изобщо организаторите са го допуснали да участва в шоуто. Дошъл в Сърбия да ни предлага исляма. Е, няма да стане това. Първо ни разказва за постите по време на Рамазана, сега пък се появи с фланелка на Босна... Това вече преля чашата", заявиха феновете.

В българския вариант на първия "Биг Брадър" също имаше футболен фен в къщата. Цесекарят Алиджан също разбуни духовете сред привържениците, но до такива сериозни сцени не се стигна.