След нулевото равенство в София "сините" ще трябва да търсят голове, за да елиминират отбора на Иртиш на реванша в Павлодар. Затова Николай Митов ще направи промени с цел да пусне по-офанзивен състав.

Специалистът ще напра­ви две рокади в защитата. Първата е принудителна - на мястото на контузения Нуно Пинто ще влезе Орлин Старокин. Колебливият Станислав Ангелов пък ще отстъпи мястото си в центъра на отбраната на Даниел Димов.

Размествания ще има и в халфовата линия. Сигурен за мястото си е единствено Кевин Бру. Най-вероятно обаче на пейката ще седне партньорът му в средата на терена от мача на „Герена" Стефан Велев. Опциите за негов замест­ник са 2 - Станислав Ангелов и Владимир Гаджев. С по-го­леми шансове да започне обаче е вторият. Причина­та е, че Гаджев е по-полезен в офанзивен план.

По ляво­то крило ще действа Гари Родригес. По дясното ще из­лезе новото попълнение Рамон Лопес. Бразилецът де­бютира в края на първия мач срещу казахите, но сега ще е титуляр. Това ще прати Кристовао Рамос зад гърба на нападателя.

Ми­тов все още има колебания и кой да води атаката. В София разочароваха и Жоао Силва, и Базил де Карвальо. Поради самоволното изпълнение на дузпата от енегалеца, вероятно треньорът отново ще гласува доверие на португалеца.

Треньорът на Иртиш Талгат Байсуфинов не смя­та да променя тактиката на тима от първия мач. Отборът му ще е прибран в собствената си половина и ще чака своя шанс на контраатаки, както и от статични положения.

Бай­суфинов има само един проблем - най-вероятно ня­ма да може да ползва Павел Шабалин. Той получи конту­зия по време на първото полувреме на мача в София. Вместо това ще го замени Антон Чичулин, който се справи отлично на „Герена".

"Длъжни сме да покажем, че в Казахстан има футбол. Заедно с феновете можем всичко. Трябва да се възпо­лзваме от добрия резул­тат в първия мач срещу Левски", заяви Талгат Байсу­финов в специално видео-обръщение до павлодарските запалянковци.

Домаки­ните се надяват стадион "Централний", който е с ка­пацитет 12 хиляди места, да се напълни до краен пре­дел. Билетите за срещата струват 400 тенги - около 4 лева.

Левски излиза на терена с мисълта да прекъсне черната серия от пет поредни загуби при гостуванията си в Европа. Последната му победа датира от 22 юли 2010 година - 2:0 срещу ир­ландския полуаматьорски Дъндолк.

След това гостува още 7 пъти в евротурнирите. След две  равен­ства с шведските Калмар и АИК последва черна се­рия от пет поредни пораже­ния - Спортинг Лисабон (0:5), Лил (0:1), Гент (0:1), Спартак Търнава (4:5 след дузпи, 1:2 в редовното време и продълже­нията), Сараево (1:3).

В предишните два случая, когато Левски направи дома­кинско 0:0, тимът веднъж продължи и веднъж отпадна от евротурнирите. През се­зон 1989/90 тимът се провали при гостуването си на Антверп - 3:4, въпреки че водеше с 3:1 минута преди края на редовното време. През 2001-а „си­ните” стигнаха до 1:1 с норвежкия Бран и се класираха напред.

Съперникът на Левски в Лига Европа Иртиш само веднъж в историята си е елиминирал съперник в евротур­нирите - през сезон 2011/12 отстранява полския Ягелония с победа 2:0 в Казахстан.

Мачът започва в 16 часа българско време и ще бъде предаван пряко по Нова телевизия.