Наставникът на Саутхемптън Роналд Куман беше повече от бесен след поражението на своя тим от Норич с 0:1 в 20-ия кръг на Висшата лига. Холандецът обвини директно две от звездите си - Садио Мане и Виктор Уаняма за поредния негативен резултат на „светците".

Тимът на Куман записа цели шест загуби в последните си 8 шампионатни мача, в които единствената победа дойде при 4:0 над Арсенал. Днес преди мача проблемите за специалиста се увеличиха, тъй като Мане закъсня за сбирката на отбора и по силата на вътрешния правилник бе изваден от титулярния състав. Уаняма пък се прояви в хода на срещата, като за втори път през сезона бе изгонен заради два жълти картона, а скоро след това Александър Тетей вкара победния гол за „канарчетата".

„Чувствам се предаден и то не толкова, аз колкото играчите. Ние сме клуб, който се отнася с уважение към всички. Като играч имаш отговорности пред феновете, пред своите съотборници, пред техническия щаб", коментира Куман.

„Това е много болезнено. Изобщо беше последното, което ни беше необходимо днес. Аз съм ядосан от случилото се. Ядосан съм, защото някои играчи не бяха фокусирани и не мислеха за клуба. Това е най-голямото ми разочарование от днес."

„Имахме съвсем различен стартов състав. Мане беше сред титулярите, но си имаме правила и той допусна голяма грешка, като закъсня за срещата ни два часа преди началния съдийски сигнал. Това е просто недопустимо. На всеки му беше ясно, че ще има санкция. Променихме състава си, променихме и част от инструкциите. Не мога да разбера футболист, който закъснява за среща, още повече, че преди два дни имахме разговор за поведението му. Тогава не ми хареса начинът, по който тренираше. Дали е било заради трансферния прозорец? Не зная, питайте него."

„Колкото до Уаняма - играч с неговия опит трябва да е наясно, че щом имаш жълт картон не може да правиш подобно единоборство. Може би той се стараеше да реши проблемите ни на терена, но той е наясно, че няма право да влиза по такъв начин", допълни Куман.