Люис Хамилтън не успя да превърне своята първа позиция на старта в победа. Причина за това бе както сериозното износване на гумите, предизвикано от 65-те градуса температура на пистата, така и доброто темпо на Себастиан Фетел. Така в крайна сметка Хамилтън трябваше да се примири с второто място.

„Първо искам да поздравя Себастиян и Ферари", заяви Хамилтън след състезанието. „Те показаха много добро темпо. Направихме всичко, което можахме. Знаехме, че те са направили крачка напред, но не знаехме, че е толкова голяма.

Трябва просто да седнем и да помислим, какво не бе наред. Има някои неща, които можем да подобрим. Екипът свърши чудесна работа, колата бе чудесна и като цяло това бе добър уикенд за нас".

„Свалям шапка на Фетел, че успя да спечели още във второто си състезание за Ферари", заяви и шефът на управителния съвет на Мерцедес GP, Ники Лауда. „Италианците през цялата година бяха посърнали, така че довечера вероятно ще празнуват сериозно.

Не мога да съм ядосан, когато някой е по-добър, аз съм първият, който го приема и който ще го признае.

Себастиан остана на пистата когато всички влязоха в бокса за смяна на гуми при излизането на колата за сигурност. Той знаеше, че може да изкара повече време на пистата със своите гуми. Ферари явно пазят по-добре гумите и затова заложиха на два стопа. Това бе правилната стратегия".

При последния си стоп Хамилтън получи твърди гуми и скоро се обади ядосан по тим радиото.

„Това са погрешните гуми", трудно скриваше раздразнението си Хамилтън. Рейс инженерът му Питър Бонингтън му обясни, че това са гуми, с които Розберг направи рекордна обиколка и които могат да издържат до края на състезанието.

„Това е разтърсващо събуждане за всички, преди всичко за Мерцедес. Но това е нормално в спорта. Хубаво е, че се случва във второто състезание. Добре е за спорта и е добре за нас, защото знаем със сигурност, че трябва да продължим да работим още по-упорито".