Съдии от Италия ще ръководят петия финал в Националната баскетболна лига (НБЛ) "Лукойл Академик" - "Левски". Нарядът е изпратен от ФИБА-Свят, каквато е практиката на международната централа, уточни Георги Глушков, президентът на родната федерация. Мачът е във вторник в Самоков.

"След толкова много негативни неща, които се случиха извън терена, сякаш пропуснахме, че и тази година първенството бе много оспорвано", каза Глушков.

„И че и в полуфиналите, и във финалната серия се изиграха няколко много качествени мача. Също така в решителните мачове добре играха и българските баскетболисти, които ще са в основата на националния отбор, на който предстоят европейски квалификации. Иска ми се петият сблъсък да бъде хубав епилог на сезона."

Глушков добави, че другата седмица ще заседава управителният съвет на федерацията. И една от основните теми, които ще бъдат разисквани, е справянето с дисциплинарните прояви извън терена. Шефът на баскетбола се надява Иван Ценов да преосмисли оставката си като мениджър на НБЛ.