Манчестър Сити постигна пестелив успех срещу последния Лестър. Въпреки сериозните проблеми в лагера на „гражданите" и непрестанните слухове за уволнение на Мануел Пелегрини, шампионите на Англия се добраха до очаквана победа с 2:0. Така изоставането от лидерите Челси не се промени и остава преодолимите 5 точки.  За съжаление на „шумните съседи", опонентите им от Лондон са с мач по-малко.

Точни за успеха на домакините бяха Давид Силва и влезлият като резерва Джеймс Милнър, за който се разбра, че няма да продължи кариерата си не „Етихад".

Поражението остави Лестър на дъното в класирането, като „лисиците" са на цели седем точки от спасителната зона.

В следващия кръг Сити има двубой срещу още един тим от зоната на изпадащите-Бърнли, докато Лестър приема Хъл Сити.

Падението на Евертън продължава с пълна сила. „Карамелите" допуснаха  поражение при визитата си на Стоук Сити с 0:2, а това може да коства и уволнение за мениджъра Роберто Мартинес. Попаденията за „грънчарите" бяха дело на Маме Диуф и Виктор Моузес. Тотнъм пък надделя трудно с 3:2 над Суонзи в двубой, който ще бъде запомнен с колабирането на Бафе Гомис още в началото на срещата.

МАНЧЕСТЪР СИТИ-ЛЕСТЪР 2:0

1:0 Силва (45'), 2:0 Милнър (88')

СТАДИОН: „Етихад"

СЪДИЯ: Робърт Медли

СИТИ: Харт, Саня, Демикелис, Мангала, Коларов, Навас, Фернандо, Туре, Силва,Бони, Агуеро (резерви: Кабайеро, Компани, Сабалета, Милнър, Джеко, Лампард, Клиши)

ЛЕСТЪР: Шварцер, Симпсън, Ъпсън, Хут, Морган, Кончески, Марез, Джеймс, Камбиасо, Шлуп, Крамарич (резерви: Хамър, Дринкуотър, Варди, Кинг, Улоа, Василевски, Нюджънт)