Левски победи Берое със 113-77 за своята първа официална победа за сезона в Теси Национална Баскетболна Лига.

След като загуби преди два дни в Крайова от Университатя в мач от Балканската лига, днес "сините" не срещнаха особени трудности в срещата си с Берое и с лекота грабнаха победата. Мачът бе особено резултатен и това достави удоволствие на феновете, които наблюдаваха атрактивни изпълнения от страна и на двата тима. Разбира се, играчите на Левски демонстрираха по-голяма класа и бяха в основата на почти всички добри неща в днешната среща.

Левски бе без плеймейкъра Лайнъл Чалмърс, който получи почивка след първия мач в Балканската лига през седмицата. Неговото отсъствие обаче не се отрази особено, и игрови минути получиха и младите таланти на "сините".

Христо Захариев продължи да радва с добрата си форма и приключи мача с 22 точки, пет асистенции, нито една грешка и цели 8 откраднати топки. Най-резултатен за Левски бе Павел Иванов с 24 точки, включително четири тройки. Отличен мач направи и Джордже Мичич с 15 точки и 10 асистенции.

За Берое Деян Карамфилов записа 18 точки, толкова, плюс осем борби добави и Доминик Фъргюсън. Мартин Раднев вкара още 17 точки.

Левски регистрира страхотни 35 асистенции, и имаше повече от добър процент на стрелба.

Във вторник Левски посреща македонския Кожув от 17.30 часа в зала "Универсиада". Двубоят ще бъде мач номер 2 от Балканската лига, а победата е повече от задължителна.