Президентът на Милан Силвио Берлускони призна, че много трудно звездата на тима Кака ще остане в клуба. Премиерът на Италия намери време да говори за трансфера по време на изборна кампания в Сардиния.

"Все още няма нищо решено, но предвид параметрите на сделката, оставането на Кака в Милан ще бъде много трудно", коментира Берлускони.

"Напоследък много се говори за това, но крайното решение предстои да бъде взето. Това е играч, който има кариера и не е задължително тя да е само в един отбор. От друга страна той може някога да се завърне при нас, дори и сега да напусне. Истината е, че ние не можем да си позволим увеличение на заплата му, тъй като тя вече е максимална. Ако пък я увеличим, трябва да увеличим на всички - нещо, което е невъзможно на този етап", допълни президентът на "росонерите".

В същото време стана ясно, че Шейх Мансур, който е собственик на Манчестър Сити и много желае Кака е претърпял финансови загуби в размер на 500 милиона евро само за един ден. Причината за тома е спадът акциитe на "Barclay". През октомври той инвестира 3,5 млрд. паунда в "Barclay".

Въпреки това 33-годишният арабин притежава лично имущество на стойност 33 млрд. паунда.