Българската гордост Григор Димитров даде обширно интервю пред БТВ. В него най-добрият ни тенисист разказа за успехите си, как прекарва свободното време и обяви къде би завел Мария Шарапова в България. В интервюто си Гришо за пореден път демонстрира все по-големите си затруднения с говоренето на български, а английският му акцент е все по-осезаем.

„Баща ми беше треньор от самото начало, всичко стана натурално. Никой не ме е карал да излизам на корта, да ходя на тренировки, цялото желание идваше от самия мен. В моменти, в които усещах, че искам да направя нещо голямо, тогава дойде и помощта не само на родителите ми, а и на хората около мен."

"Почивам си, когато летя. Винаги имам дълги полети с изключение на тези няколко месеца, в които турнирите са в Европа. Гледам във всеки момент да си почивам, да прочета някоя книга, да гледам филм, за да разнообразя ежедневието си. Винаги се стремя към това."

„Искам някой ден да доведа Мария у нас. Иска ми се двамата да имаме време без нищо да правим, да се насладим на свободното си време. Например бих й показал Рилските езера, природата като цяло. Питат ме за България, по-често и по-често. Разказвам им, но доколкото аз съм запознат. Знам, че тук има винаги добра храна, добра атмосфера и съм горд да кажа, че съм българин.", заяви Григор Димитров.