Пиянски оргии и изцепки по време на турнира за Купата на Африка са причината за слабата форма на Ричард. Скандалните разкрития направи журналистът Олавале Аджимотакан в анализа си за провала на нигерийския национален тим за сайта "Диз дей". Заглавието на статията е "Суперорли или суперкокошки?".

"Някои от играчите ни се чувстваха все едно са на почивка в Гана. Те нарушаваха дисциплината и вечерния час, за да водят таен нощен живот. Обафеми Мартинс, Деле Адебола и Ричард Еромоигбе бяха някои от нощните котараци сред "орлите". Шефът по сигурността на отбора Гидеон Акинсола дори се сби с Еромоигбе заради решението му да забегне към нощен клуб.

Хотел "Рейбоу" бе нападнат и от доста съмнителни персони като сводници и актриси. Нещата не се промениха и преди решаващия мач с Гана. Вечерта преди двубоя журналисти се сблъскали в Еробоигбе в нощен клуб в Акра", пише в анализа, цитиран от "Стандарт".

В момента Ричард се готви по специална програма на "Герена", след като ядоса Станимир Стоилов с бледите си изяви в контролите с Арджеш (0:2) и Артмедия (1:0) по време на лагера в Кипър.