Сезонът в Серия „А" официално е открит! Преди броени минути, шампионите от Ювентус спечелиха с минимален резултат визитата си на Киево, в първи двубой от тазгодишната кампания в Калчото.

Селекцията на Масимилиано Алегри демонстрира приятен за окото атакуващ футбол, който обаче бе подплатен само с попадението на Мартин Касерес. Уругваецът се разписа в самото начало на срещата, като след това съотборниците му направиха куп пропуски и по този начин пропиляха възможността да разгромят своя противник.

Сензационно срещата можеше да приключи и при равен резултат, ако в 76-ата минута грандиозен пропуск за домакините не бе направил Макси Лопес. Отлично впечатление в тима на Ювентус остави младият Кингсли Коман, който започна като титуляр в нападението на „Старата госпожа"

Масимилиано Алегри бе заложил на състав със само един нападател. Карлос Тевес бе самотник в нападението на Юве, като аржентинецът бе активно подпомаган от Маркизио, Погба и Квадво Асамоа. Сред титулярите бе и спряганият за продажба Артуро Видал, който все още е искан от Манчестър Юнайтед. Най-голямата изненада обаче бе свързана с появата на младия Кингсли Коман. Юношата на ПСЖ трябваше да защити своето реноме, тъй като медиите във Франция му предричат бляскаво бъдеще.

Домакините от Киево впечатляваха със солидна лятна селекция. Като атаката на „летящите магаренца" щеше да бъде водена от Макси Лопес. В състава на Еугенио Корини личаха имената и на други класни попълнения като Валтер Бирса, Скелото и плеймейкъра Ицко.

Ювентус можеше да открие резултата след само 30 секунди игра. Карлос Тевес получи топката на границата на наказателното поле, ала ударът му премина на сантиметри покрай страничната греда.

Малко по-късно, Кингсли Коман демонстрира добра техника, след което отправи коварен шут, който бе спасен с мъка от Барди. Последвалият ъглов удар обаче донесе и първия гол за сезона в Серия „А". Карлос Тевес центрира перфектно на втора греда към непокрития Касерес, който с глава майсторски реализира за Ювентус!

Силните минути на торнци продължиха и само късметът спаси стражът Барди и неговите съотборници, които на два пъти изтръпнаха максимално след фамозни пропуски на чилийската звезда Артуро Видал.

Латиноамериканецът обаче не се отказа от опитите си за попадение. Малко след това, звездата засече с летящ плонж подаване на свой съотборник, което за негово съжаление намери гредата зад Барди. Късметът на младия страж явно беше в излишък, тъй като отново страничният стълб го спаси и при удар на Тевес, който се случи малко преди края на полувремето.

Поредният пропуск на Ювентус бе факт в 62-ата минута. Чудесна комбинация Тевес-Лихтщайнер-Видал, завърши с центриране на последния, което попадна точно в обсега на младия Коман, който обаче изпрати топката на сантиметри от горната греда на Барди.

Няколко минути, след като се появи в игра, Фернандо Йоренте можеше да отбележи попадение във вратата на Киево, но отново на вратата бе блестящият Барди, който с мъка изчисти коженото кълбо в корнер.

И както мачът си течеше в спокойното за Юве русло, една колективна грешка за малко можеше да доведе до гол в тяхната врата. Макси Лопес остана сам самичък срещу Джиджи Буфон, но от 10 метра стреля ужасяващо и право в обсега на опитния страж, който със сетни сили успя да спаси.

До края на срещата, отборът на Ювентус не допусна нови инфарктни моменти пред своята врата и умелко дочака последния съдийски сигнал на рефера Кармине Русо. Треньорът на домакините Еугенио Корини пък бе изгонен заради невъздържано поведение.

КИЕВО-ЮВЕНТУС 0:1

0:1 Касерес (6')

СТАДИОН: „Марк Антонио Бентегоди"

СЪДИЯ: Кармине Русо

КИЕВО: Барди, Фрей, Даниели, Цезар, Бираги, Ицко, Мангани, Хетемай, Бирса,Скелото, Макси Лопес (резерви: Бизари, Гамберини, Лазаревич, Радованович, Кофи, Бота, Сардо, Едмар, Палоски, Секулин)

ЮВЕНТУС: Буфон, Касерес, Бонучи, Огбона, Лихтщайнер, Видал, Маркизио, Погба, Асамоа, Коман, Тевес (резерви: Сторари, Ромуло, Пепе, Джовинко, Йоренте, Падоин, Евра, Рубиньо, Перейра, Матиело, Мароне)