12 футболисти са обявили, че искат да останат в Локомотив (Пловдив), трима все още се колебаят, а осем играчи от досегашния тим са освободени. Това обяви председателят на управителния съвет на Обединения за Локомотив Николай Неделчев.

Той обаче не съобщи имената, като обясни, че това е работа на старши треньора Христо Колев. По решение на ръководството целият екип на Бащата е получил предложение да остане.

Ключовата дата за „черно-белия” клуб е 5 юни. За този ден е предвидено изплащане на дължими суми и подписване на договори. След срещата между ръководството и футболистите на тима Неделчев сподели:

„Говорихме за подписване на нови договори с футболисти, които влизат в сметките на треньора Христо Колев и неговия треньорски щаб.”

„Мога да кажа бройката на хората, които твърдо са потвърдили – това са 12 човека, има още трима, които почти сигурно ще потвърдят, така че гръбнакът на отбора е налице. Мисля, че ще бъде запазен.“

„Също така имаме набелязани няколко футболисти, за които ще разговаряме да бъдат привлечени на ключови постове и така, вървим напред.“

А на въпроса как ще се разделят с играчите, които няма да останат в клуба, Неделчев отговори:

„По най-нормалния начин – с ръкостискане и с благодарности, защото те са били в една тежка ситуация. Не мога да кажа имената им. Това е работа на треньора, нека той ги оповести. Разделяме се като нормални интелигентни хора, които са били заедно известно време и е дошло време за раздяла. Като бройка не мога да кажа точно, мисля, че 7-8 човека.“

„Това, което нося в ръцете си, са офертите за подготовката, може би в следващата седмица това ще е факт. Сигурно ще бъдат две подготовки. Ние ще осигурим финансирането на тези подготовки, така че се надяваме отборът да е напълно боеспособен за началото на сезона.”

„На 5 юни трябва да подписват договори. Някои от тях трябва да дадат и окончателен отговор, който ще бъде равносилен на подписването на нов договор.Целият треньорски щаб по желание на старши треньора остава и се запазва в същия състав”, завърши той.