Бившият изпълнителен директор на ЦСКА - Венцислав Живков коментира пред Topsport.bg факта, че неговото име и това на фирмата, която управляваше клуба преди няколко години - „Титан", продължават да бъдат спрягани за основни „виновници" за най-голямата криза в историята на „червените" и последвалото изпадане на отбора от елитния ни футбол.

Живков заяви, че според него има само един истински виновник за случилото се с ЦСКА и неговото име е Александър Томов.

Коментарът на Живков пред медията ни:

„Да, продължаваме ние да сме най-големите виновници за случилото се. Дори и толкова години по-късно, а и въпреки факта, че изпълнявахме задълженията си, спазвайки стриктно буквата на закона.

Как е възможно хората да са до такава степен убедени, че „Титан" е причината за срива на ЦСКА? Наистина не разбирам.

Ще го кажа много внимателно и ясно, за да няма двусмислие и за да ме разберат всички както трябва - има само един истински гробокопач на клуба и неговото име е Александър Томов.

Той ни даде клуба с 40 милиона задължения, а след това обвини нас за натрупването им. Каква наглост!

Пояснявам цялата ситуация: Когато преценихме, че искаме да продадем ЦСКА, ние не сме търсили Александър Томов. Аз лично пък съвсем не съм го „издирвал", както беше писано. Той се обърна към нас, изявявайки желание да закупи клуба! С всичките му пасиви и активи, подчертавам!

Ние представихме пълната ситуация, всички счетоводни параметри и баланси и необходими документи и нищо не сме крили! Нещо повече - той най-добре от всички в страната знаеше колко точно задължения има ЦСКА, все пак той ги беше натрупал.

После какво последва - продажбата се случи, той зароби клуба с кредити, като убеждаваше хората, че е спасител и че парите, едва ли не ги сипе от небето и ги хвърля на „Армията". А това бяха средствата на самия клуб. Да издържаш отбор с трупане на кредити към теб самия... За каква личност въобще говорим, давате ли си сметка?

Цесекар бил... Моля?! И феновете, на всичко отгоре му повярваха. Не прозряха в каква посока ги води и че си образува сам един затворен кръг, в който всичко се движеше от клуба към него, в негова собствена полза и изгода. Чрез „Лира Инвестмънтс", чрез какви ли не ходове. Политикът си е политик, още повече, когато е професор по икономика.

И след това - заради едни мижави 800 000 лева беше допуснато ЦСКА да бъде пратен във „В" група. Нормално е да е изглеждало това доста странно на хората, но обществеността остана недостатъчно добре информирана по казуса. Не, не казвам, че това се дължеше на вас, журналистите. Просто много хора скриха изключително важни „подробности", в един толкова ключов и значим момент.

ЦСКА във „В" група. Трагедия! Нима един истински спасител и човек, обичащ клуба, би допуснал това? Истински грях беше да се затрие най-успелият ни клуб заради такава сума, след всичко, което ние бяхме погасили преди това.

Чернобил. Това е Александър Томов за ЦСКА. Където мина, нищо скоро няма да поникне. Не знам дали дори и голямо име като Гриша Ганчев ще успее да оправи нещата в клуба.

Божков? Честно да ви кажа се съмнявам дори и че Васил Божков е способен да извади ЦСКА от тинята. Просто след Томов всичко беше унищожено.

Жалко за клуба и всички, които го обичаме".