Капитанът на националния ни волейболен отбор Владимир Николов коментира предстоящото Европейско първенство, на което страната ни е един от домакините.

Владо не скри отличните си впечатления от втората контрола срещу Сърбия, която "лъвовете" спечелиха с 3:0. Навръх 38-годишния си рожден ден Николов си пожела огромните усилия, които тимът е положил в подготовката, най-сетне да се изплатят на предстоящото Европейско първенство у нас. Шампионатът започва на 9-и октомври, а първият мач на националите е срещу Германия.

"В този двубой ми се получаваха нещата, имах и късмет в определени ситуации, но да, доволен съм. Разбира се, по-голям форум вкъщи е нещо, за което всички ние мечтаем от години. Няма как да няма емоции, надявам се да ги канализираме в правилна посока и да вземем максимума, без да се повлияем от тях", коментира Николов.

"Според мен разликата е, че в първия спаринг срещу Сърбия целта беше обиграване на всички състезатели, докато днес играхме за победа. Днес ни беше най-добрият мач от цялото лято, ако трябва да сме честни. Това ми дава оптимизъм и самочувствие. От друга страна обаче си мисля, че стояхме малко по-добре от това, за което сме подготвени. Не трябва това да е от значение", каза още капитанът на България.

"Германия е много сериозен отбор, който израсна неимоверно в последните 4 години. Това е тимът, който завърши трети на последното Световно първенство и който спечели Европейските игри в Баку. Няма как да има подценяване в този мач. Тази среща е много важна, защото една евентуална победа би ни позволила да играем с по-леки съперници до полуфинала. Не обичам да обръщам внимание на суеверия и да се връщам в миналото. Ако не успеем да победим Германия, ще трябва да се пробваме да бием Полша. И двата отбора са на изключително високо ниво. Ако искаме да продължим напред, трябва да бием един от двата отбора. Ако не успеем, значи сме се провалили", продължи диагоналът на "лъвовете".

"Свършихме изключително много работа, а от моя опит знам, че рано или късно усилията се изплащат. Надявам се така да се случи сега", завърши Владо Николов.