В последните дни се появиха няколко варианта за нов собственик на ЦСКА. Сред тях са украинският диамантен бос Ринат Ахметов, сънародникът му Константин Жеваго, който е почти нов сигурен бос на Кремиковци, американската фирма AIG, която е спонсор на Манчестър Юнайтед. Стигна се дотам, че като евентуален собственик на ЦСКА се спряга Авраам Глейзър, един от синовете на Малкълм Глейзър, който пък е собственик на „червените дяволи”.

AIG дава работа на 97 000 души. AIG е американска застрахователна компания, създадена от Корнелиус Вандер Стар в Шанхай, Китай. Той стартирал с изготвяне на застраховки в Китай. По-късно разширил бизнеса си в Азия, Латинска Америка, Европа и Близкия Изток. В момента седалището на компанията е в Ню Йорк, САЩ. Във фирмата работят 97 000 служители. Според авторитетната класация на списание „Форбс” през 2007 година е на шесто място в света, в списъка на най-мощните компании.

Основната й дейност са финансовите услуги и продукти, както и застраховането. Притежава такива фирми в САЩ, Англия и Китай. Те разпространяват дейността и в почти целия свят.

Сред активите й се отличават няколко от големите световни компании за отдаване под наем на пътнически самолети и презокеански лайнери. Притежава хиляди самолети, включително Боинг 747. Притежава планински ски курорт и частен голф комплекс във Вермонт. Основен спонсор е на Манчестър Юнайтед от 2006 година.
През май 2007 г. AIG се появява и у нас, след като купува основния пакет акции на БТК. През август вече притежава 90% от акциите, които са в размер на 2,77 милиарда лева. В края на миналата година увеличи дела си в БТК на 93.957%. Притежава и третия мобилен оператор Вивател, който е основен спонсор на ЦСКА.

БОРД НА ДИРЕКТОРИТЕ:
Мартин СЪЛИВАН - президент на AIG
Стефан БОЛЕНБАХ - съпрезидент и шеф на
хотелска верига Хилтън
Джеймс ОР III - председател на управителния съвет
Вирджиния РОМЕТИ - младши вицепрезидент, IBM
Едмънд ТСЕ - младши вицепрезидент, експерт по застраховки живот
Маршъл КОЕН - президент на компания Молсън
Мартин ФЕЛДСТЕЙН - професор по икономика в Харвард
Елен ФУТЕР - президент на американския исторически музей
Стефан ХАМЕРМАН - пенсиониран вицепрезидент, шеф в полицията на Ню Йорк
Ричард ХОЛБРУК - вицепрезидент, бивш американски посланик в югоизточна Европа и на Балканите
Фред ЛАНГАМЪР - президент на Global Affairs, шеф на компания Есте Лаудер
Джордж МАЙЛС - мл. президент на WQED мултимедия  
Морис ОФИТ - шеф на Офитбанк
Майкъл СЪТЪН - консултант
Робърт УИЛЪМСТАД - президент на Ситигруп
Франк ЗАРБ - създател на националната асоциация на сигурността при сделките