"Лудогорец и Базел са близки като ниво, но с различен поглед върху играта", каза наставникът на Базел Паоло Соуса.

Треньорът на швейцарците коментира предстоящият двубой от Шампионската лига с Лудогорец, който ще се играе утре на националния стадион "Васил Левски". "Уважавам много Лудогорец, защото се развиха и постигнаха много само за 13 години. Със сигурност трябва да се оцени всичко, което правят не само за българския, но и за европейския футбол. Те натрупаха много опит миналата година, когато достигнаха до тази фаза в Лига Европа. Представянето им срещу два исторически клуба като Реал и Ливърпул, където те заслужаваха да вземат точки само ни кара да ги уважаваме. За Иван Иванов е важно да натрупа позитивна енергия, бидейки тук в родината си и със семейството си. А и трябва да натрупа мотивация, защото операцията е много травмираща за един футболист. Нашата цел е винаги да вземем максимум точки. Това е моето мислене. Този мач е много важен за нас, както е важен и за Лудогорец.

Опитваме се да интегрираме отбора, защото имаме много нови играчи, които искаме да заиграят като колектив. Надявам се, че заместниците на Щрелер ще ни помогнат да спечелим трите точки. Мисля, че двата отбора са близки като ниво, но с различен погледи върху играта. Лудогорец като отбор е много над всеки индивидуален играч, но очаквам да имат много различна настройка за утрешния мач. Вместо да се нареждат зад топката те ще трябва да са по-офанзивни.

Надявам се това да ни даде пространство за атаки и в крайна сметка да спечелим мача. Най-ключовите играчи от мачовете миналата година ги няма. Тези, които останаха знаят много добре какво ги очаква, но също така разбират, че този отбор има не само нов треньор, но и много повече увереност и опит. Ще е различно, защото моментът е по-различен", каза Соуса.