Цветана Пиронкова вече окончателно отпадна от тазгодишния "Уимбълдън" и си тръгва от Лондон, след като тя и партньорката и Клара Кукалова загубиха в надпреварата на двойки.

Първата ни ракета и Кукалова не успяха да преодолеят съпротивата на Вера Душевина и Мария Хосе Мартинес Санчес, отстъпвайки с 2:6, 4:6 след 70 минути игра.

Двубоят започна със сериозно предимство за руско-испанското дуо, което на два пъти спечели подаването на Пиронкова и Кукалова и набързо си осигури предимство от 4-0. Цвети и нейната партньорка спряха серията на съперничките си и задържаха следващите си два сервис гейма, но така и не наваксаха изоставането си и предадоха частта с 2-6.

Вторият сет бе далеч по-оспорван, като при 2-1 Пиронкова и Кукалова притиснаха противничките си от ретур и достигнаха до цели три шанса за пробив, но за съжаление не се възползваха от тях. В следващия гейм ролите се размениха, като този път българо-чешкото дуо отрази брейкпойнт, но при 4-4 Душевина и Мартинес Санчес все пак пробиха и след това не сгрешиха, сервирайки за място във втори кръг.