Футболистите на Ботев Пловдив проведоха 90-минутна тренировка на официалния терен на Анталияспор, който е главното спорнто съоръжение в базата на „канарчетата". При прекрасно време в събота сутрин, „жълто-черните" направиха поредното си занимание, протекло при висок тонус, много шеги и пълно влагане от всички, преда официалният сайт на "канарчетата".

Пълноценно участие взе и Мариян Огнянов, който ден по-рано бе заменен принудително в контролата с Академиа. Халфът не е получил нова контузия, а е почувствал болки на оперираното място и това е довело до изваждането му от терена.

Преди началото на тренировката Милен Радуканов събра отбора в центъра на терена и направи кратък разбор на двубоя с молдовците. След това под ръководството на Светослав Петров футболистите загряха с упражнения с топка, в които бяха вкарани повдигащи концентрацията, а и настроението условия. Тренировката продължи с любимия на всички квадрат, а в същото време Петко Петков работеше с тримата вратари.

След встъпителната част дойде време и за игра на половин терен. Жълто-черните бяха разделени на три отбора, които играха всеки срещу всеки. Докато двата от тимовете бяха на терена, третият работеше за сила под ръководството на специалиста по кондиция Михаило Шекероски. В крайна сметка мини-турнирът бе спечелен от червения отбор, който бе в състав Росен Андонов, Емил Аргиров, Мартин Димов, Венци Бонев, Светльо Петров, Николай Манчев, Деян Христов и руснакът Саша Петров.

Най-трудно загубата прие Сашо Александров, който нахока младоците, които сам избра в своя отбор, за лиспата на спотна злоба.

Своята тренировка - ходене с бързо темпо и пулсомер на ръка - направи и изпълнителният директор на клуба Ангел Палийски, който пристигна в лагера на тима преди контролата с Академиа.

Следобед "канарчетата" релаксираха с йога под ръководството на Шекероски.

В неделя от 15.00 часа Ботев излиза в третата си контролна среща в Анталия. В нея жълто-черните излизат срещу петия в унгарското първенство Дьош Дьор.