След като се провали на два допинг теста преди и след UFC 183, бъдещето на Андерсон Силва остава неясно. Боецът обаче твърдо отстоява позицията си и отрича да е вземал съзнателно забранени стимуланти. Паяка дори поиска отсрочка на изслушването си от атлетическата комисия, за може частна лаборатория да тества отново всичко, което той е вземал за лечение на счупения си крак.

„Ще се завърна догодина", каза Силва в Рио. "Все още не знаем какво ще се случи заради всичко, което съм приемал по време на терапията на счупения ми крак. Всички суплементи бяха занесени в лабораторията на комисията за да изследват кое не е наред. За мен беше голяма изненада. Планирам да се завърна следващата година".

Силва отговори и на въпроса защо е подписал договор за няколко битки с UFC, при положение, че е на 39 години.

„Това беше предложението на Дейна и Лоренцо. Единствената сериозна контузия, която съм имал е счупването на крака. Говорих с отбора си и видях, че е възможно.

Тренирам с идеята да се бия още пет години. Вече имам програма за следващите 5 години. Би било добре ако може да се бия повече - два или три пъти в годината".