Властите в Лихтенщайн разследват Цветан Василев за пране на пари. Това съобщи БНР, позовавайки се на свои източници. Те са поискали информация от Сърбия за статута му и причините за започналото екстрадиционно производство срещу него.

Припомняме, на 16 септември обявеният за издирване от Интерпол банкер Цветан Василев се предаде на белградската полиция. На 18 септември българската прокуратура изпрати на компетентните съдебни власти на Сърбия молба за екстрадиция по отношение на Цветан Радоев Василев. От своя страна той заяви пред журналисти в Белград, че няма да прави опит да се прибере в България преди да е преминала процедурата по екстрадиция. Василев иска тя да мине в целия законов срок.

Според информация на „Хоризонт" запитване е изпратено и до българската прокуратурата, в което се искат подробности за разследването срещу Василев за източването на КТБ.

На въпрос на радиото от държавното обвинение отговорили лаконично: „Има такова запитване".

Защитникът на Цветан Василев - Константин Симеонов заяви, цитиран от БГНЕС, че за пръв път чува, че властите в Лихтенщайн разследват клиента му за пране на пари и българската прокуратура има информация за това. По думите на адвоката по делото до миналата седмица не е имало нито ред за това. Ако прокуратурата по някакъв начин знае, това не е обективирано в материалите по делото, посочи още Симеонов.

Адвокатът заяви категорично, че не може да коментира преди да види черно на бяло искането на Лихтенщайн. Той обясни, че ако наистина има някакво такова разследване, трябва да се видят документи, които са свързани с него. „Засега нямам нито от сръбския колега, нито от прокуратурата каквато и да било информация за подобно нещо, нито от г-н Василев", добави Константин Симеонов.

Той уточни, че не кореспондира с никого, но въпреки това са се появили негови „интервюта", които не е давал по сайтове.