Отборът на Австралия запази мястото си в Световната група на неофициалното Световно първенство по тенис Купа "Дейвис". Това се случи след категорична победа с 3-0 в плейофа срещу Узбекистан, в който "кенгурутата" не загубиха дори сет в трите двубоя.

В петък младата надежда на домакините Ник Кириос откри резултата след успех с 6:4, 7:5, 6:4 над Денис Истомин, а няколко часа по-късно Лейтън Хюит увеличи преднината за състава си, надигравайки Фарук Дустов с 6:4, 6:4, 6:2. Решителната трета победа за Австралия дойде в срещата на двойки, в която бившият №1 си партнираше с Крис Гучион и двамата се наложиха с 6:3, 7:6(5), 6:2 над Истомин/Дустов.

Тимът на Испания, който през последните 18 години неизменно се състезава в Световната група, не успя да си осигури предимство от 2-0 след първия ден на плейофа с Бразилия. Петкратните шампиони пристигнаха в Сао Пауло без големите си звезди, но набързо достигнаха до първата си победа, след като Роберто Баутиста Агут надигра Рожерио Дутра Силва с категоричното 6:0, 6:1, 6:3.

По всичко изглеждаше, че гостите ще грабнат успеха и във втория мач, след като Пабло Андухар поведе с 2-0 сета срещу Томаш Белучи, но първата ракета на Бразилия не се предаде и запази интригата в двубоя, изравнявайки резултата в отделните срещи след страхотен обрат с 3:6, 6:7(6), 6:4, 7:5, 6:3.

Новак Джокович също реши да пропусне двубоя между Сърбия и Индия, но за разлика от испанците, неговите сънародници успяха да доближат отбора на само победа от запазване на мястото си в Световната група. Душан Лайович откри резултата след 6:3, 6:2, 7:5 над Юки Бамбри, а след това Филип Краинович увеличи преднината на гостите, надигравайки Сомдев Деварман с 6:1, 4:6, 6:3, 6:2.