Голямото дерби на Мадрид завърши без победите. Отборите на Атлетико и Реал изиграха интересен двубой, който приключи при резултат 1:1. Точката не е от голяма полза и за двата отбора, които искаха да се възползват по максимален начин от трагичната моментна форма на Барселона. Хиксът попречи на „кралете" да оглавят Ла Лига, оставайки на пункт по-малко от сензацията Виляреал.

Битката на „Висенте Калдерон" започна с ранен гол за гостите. Карим Бензема се възползва от отлично центриране и отбеляза с глава. Впоследствие футболистите на Атлетико опитаха всичко, за да стигнат до изравняването. Антоан Гризман дори пропусна дузпа, но всичко все пак завърши добре, когато Лусиано Вието отбеляза седем минути преди края.

Атлетико стартира срещата повече от ентусиазирано. Анхел Кореа можеше да реализира още в 5-ата минута, ала негов изстрел премина в опасна близост до лявата греда на Кейлор Навас. Това обаче не стресна градския им опонент, който малко по-късно съумя да поведе в резултата.

Дани Карвахал демонстрира изключителна техника по крилото, направи за смях Фелипе Луис и впоследствие центрира перфектно към Бензема. Карим се извиси майсторски и с глава опъна мрежата на Ян Облак.

Анхел Кореа не спираше да тормози отбраната на реал, ала късметът така и не съпътстваше аржентинеца в опитите му да отбележи.  Така се стигна до 21-ата минута, когато Серхио Рамос извърши нарушение в наказателното поле и Ундиано Майенко не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана Антоан Гризман, който обаче не запази самообладание и не успя да преодолее перфектния Навас.

До почивката добро положение се откри пред Кристиано Роналдо, но изненадващо и за него, ударът му мина над горната греда.

През втората част по-чистите ситуация бяха пред нападателите на Атлетико. Добри възможности биваха пропускани от Мартинес и Торес, за да дойде мигът на резервата Лусиано Вието. Джаксън Мартинес демонстрира завидната си скорост и задмина с лекота появилия се Арбелоа. Последва негово остро подаване, което бе засечено с пета от негов съотборник. Кейлор Навас спаси, но на точното място се оказа Вието, който от няколко метра реализира за 1:1.

До края „дюшекчиите" хвърлиха всичките си сили в атака. Удобно положения се откриха пред Мартинес и Годин, но в крайна сметка Навас и бранителите пред него действаха на ниво в критичните ситуации.

АТЛЕТИКО (МАДРИД)-РЕАЛ (МАДРИД) 1:1

0:1 Бензема (9'), 1:1 Вието (84')

СТАДИОН: „Висенте Калдерон"

СЪДИЯ: Ундиано Майенко

АТЛЕТИКО: Облак, Хуанфран, Луис, Годин, Хименес, Тиаго, Габи, Торес, Фернандо Торес, Гризман, Кореа(резерви: Моя, Сикуейра, Мартинес, Савич, Саул, Ферейра Караско, Вието)

РЕАЛ: Навас, Рамос, Марсело, Карвахал, Варан, Модрич, Кроос, Каземиро, Иско, Роналдо, Бензема (резерви: Касия, Начо, Бейл, Ковачич, Арбелоа, Васкес, Хесе)