Не можем винаги да побеждаваме с 3:0 или 4:0, коментира треньорът на Барселона Луис Енрике след икономичния успех с 1:0 над Апоел (Кипър). Освен това той направи любопитно изказване като призна, че вярва „сляпо“ на футболистите си и смята, че с тях ще постигне големи успехи.

"Имаме големи играчи, но по различни причини не успяха да вкарат повече от един гол. Убеден съм, че ще стигнем далеч. Доволен съм, че победихме. Футболистите не са машини, нормално е да имаме трудности, особено срещу отбор, който играе затворен футбол. Апоел се бранеше добре. Винаги имаше десет играчи в защита, но въпреки това успяваха и да организират и опасни атаки. Вкарахме от статично положение, което е отработено на тренировки и се радвам, че се получи“, започна Енрике и продължи: „Вярвам сляпо на тези играчи“.

Възможно е играта ни да не е била гладка заради ротациите в състава (Енрике извърши 9 промени в сравнение с прадишния мач от Примера), но ще продължавам да го правя, защото искам всички футболисти да играят.

Колкото до вратарския пост в тима и до това, че в срещата с АПОЕЛ под рамката бе предпочетен Марк-Андре тер Стеген, Енрике коментира: „Той бе на мястото си. Аз нямам вратари за Шампионска лига или за Ла Лига. Разполагам с двама състезатели на тази позиция, които ще се постараем да използваме максимално ефективно. Този пост е малко по-специфичен, не е като полевите играчи“.

„Шави е добре. Разговарях с него и има много силна връзка помежду ни. Ние сме тук, за да изведем тима напред, а Шави се стреми да ни помогне“, завърши Енрике.