Спортният министър Красен Кралев сподели за радио К2, че приоритет в работата му ще е въвеждането на трети час по физическо възпитание. В зависимост от това какво позволява спортната инфраструктура на съответното училище, децата ще избират между футбол, волейбол, баскетбол, художествена гимнастика, обеща спортният шеф.

"Казвам го като лекар - процентът на младежи под 30 години с развити нетипични заболявания, като затлъстяване, хипертония, изкривяване на гръбначния стълб или дефекти в опорно-двигателния апарат са драстично високи. Готов съм да вляза в тази битка в името на здравето на децата", категоричен е той.

Министърът на спорта добави, че вече е водил предварителни разговори на тази тема с федерациите по футбол и художествена гимнастика и оттам са обещали да предоставят обучени специалисти.

"Предстои много сериозна работа по възстановяване на диалога между Спортното министерство и Министерството на образованието, който е бил нарушен през последните години. Има надежди, че този диалог ще бъде възстановен при нас, така че съм оптимист, отбеляза още Красен Кралев.

Той изказа мнение, че кабинетът ще изкара целия си мандат. "В Министерския съвет вече се работи качествено и в синхрон и скоро ще се видят първите резултати. Заварихме държавата в катастрофално положение, но аз съм оптимист, че ще се справим със задачите", добави още министърът.

Кралев се похвали, че с изключение на още един зам.-министър, който предстои да бъде назначен, вече е готов с екипа си. "Всички са избрани на базата на професионалните им качества. Има нови хора, има хора от екипа на министър Нейков, има хора от други министерства, екипът ни е много силен, ще се убедите скоро", каза той.

Попитан специално за началника на кабинета му Айлин Дахилова, известна в медиите като българската Андежелина Джоли, Кралев заяви, че я познава от 10 години, а я поканил в екипа си заради 8- годишния й опит в държавната администрация.